25 de febr. 2009

ELS NOMS DELS GOSSOS




Intentem buscar noms que estiguin relacionats amb allò que ens agrada: la muntanya i la natura en general.

DIC- Aquest nom és heredat. Va ser el primer gos que vam tenir i ja tenia 11 anys. Es va morir amb 18 anys. Va tenir molta qualitat de vida.

CIM- El punt més alt d'una muntanya. El Cim és el motiu de la passió pels gossos pastors. Va tenir un accident baixant el Puigsacalm. Es va morir amb 2 anys i mig. Un amic inoblidable.

TUC- Pic de muntanya. Va ser la nova adquisició després de perdre el Cim. D'aquí va començar la passió pels borders collies i tots els gossos pastors. Vam conèixer una persona que ens va fer canviar moltes idees sobre els gossos: l'Armand Flaujat.

FITA- Pedra o senyal que assenyala un camí. És una kelpie australiana. Té 5 anys i ve de Yeleen ( Navarra).

PLETA- Lloc o clos on es recull el bestiar que pastura al camp o a la muntanya. De moment, encara no la tenim amb nosaltres. Prové de Cal Manistró ( Bor de Cerdanya).



3 comentaris:

  1. Nens, ha quedat molt bé la pàgina! A veure quan pugem a conèixer tot "el bestiar" en directe! Però tants gossos, tants gossos... i els nens quan? Va Llorenç, prou de fer cases per gossos i a fer bressols!
    Bernat, Maria, Santi i Montse

    ResponElimina
  2. M'encanta que doneu tanta importància al nom, a la paraula en sí amb tot el seu significat...Es nota que hi ha una bona lingüista al darrera...

    Per cert, suposo que el bressol al que al.ludeix el comentari anterior està a punt de convertit-se en el centre de la casa...

    ResponElimina
  3. Aquest passat dilluns, la nostra gosseta Puça va morir al cim del Puigsacalm. Buscant explicacions ( i potser consol) a una cosa que no en te, he trobat el vostre blog i la referència al Cim, el vostre gos. Nosaltres no em pogut recuperar el cos de la nostra gossa. Vosaltres vareu poder?. Els meus 3 fills i la meva dona estem molt tristos.

    ResponElimina